TRETMANI

Puder obrve, Japansko iscrtavanje…

Kragujevac

Nectarius Brows Academy

Japansko iscrtavanje obrva (Microblading)

– Japanska metoda iscrtavanja obrva sastoji se od permanentnog apliciranja pigmenta uz pomoć specijalnih, malih oštrica (mikroiglica), čime se postiže simuliranje prirodnog izgleda samih dlačica koje mogu biti različite debljine i dužine. U ovoj metodi se koriste posebni nožići, kojima se svaka dlačica unosi plitko pod kožu. Specifičnost metode japanskog iscrtavanja obrva zapravo čini posebna tehnika kojom se tanke i zakrivljene dlačice iscrtavaju u smeru prirodnog rasta i samim tim se postiže rezultat potpuno prirodnog izgleda.

– Japansko iscrtavanje namenjeno je svima onima koji na veoma jednostavan i praktičan način žele da promene ili upotpune izgled svojih obrva dajući im potpuno nov i lepši efekat. Takođe, namenjeno je osobama koje su godinama pogrešno čupale obrve i tako izgubile željeni oblik, osobama koje imaju jako retke i tanke obrve, a čak i onima koje su, zbog teških bolesti, u potpunosti izgubile obrve. 

– Na samom tretmanu cilj je da sačuvamo što više prirodnih dlačica, kako bi konačan rezultat bio što prirodniji. Uklanjaju se samo dlačice koje se ne uklapaju u iscrtani oblik. 

– Tretman iscrtavanja obrva traje od jednog i po do dva sata.

– Oblik obrva određujemo u odnosu na arkadnu, čeonu kost i razmak između beonjača klijenta, što znači da oblik prilagođavamo strukturi njegovog lica. Postoji tačno određena regija u kojoj bi obrve trebalo da se nalaze. Obrve se ne rade po želji klijenta, već isključivo po proceni i proračunima majstora koji radi obrve. Oblik koji dobijate samo Vama lično pristaje. 

– Prvih 7 dana nakon tretmana obrve su do 30% tamnije i 10% deblje u odnosu na izgled koji će imati nakon zarastanja-

– Prva (obavezna) korekcija se radi nakon 4 nedelje.

– Osveženje boje se radi po pravilu jednom godišnje, ali trajnost zavisi od nekoliko faktora:

  • unutrašnji
  • spoljašnji
  • ljudski faktor

Naravno sve zavisi od tipa kože, navika klijenata, hormonskog statusa…

– Tretman ne smeju raditi trudnice, dijabetičari, osobe s lošom koagulacijom krvi, a, takođe, ni osobe s kožnim obolenjima u predelu obrva.

– Detaljno uputstvo za negu obrva klijent dobija na odštampanom papiru nakon tretmana. 

Puder obrve (Micropigmentation)

Trajna šminka obrva u tehnici takozvanih puder-obrva, danas je jedna od najpopularnijih tehnika zahvaljujućim svojim brojnim prednostima. Trajna šminka obrva u ovoj tehnici se radi kao blago polutransporentno senčenje na veoma maloj dubini, zbog čega obrve izgledaju gušće, punije i negovanije.

U zavisnosti od gustine bojenja (senčenja), trajna šminka obrva u tehnici „powder eyebrows” ili „puder-obrve” daje nekoliko različitih efekata, sve u skladu sa željama klijenata:

– potpuno prirodne obrve,
– jarke i glamurozne obrve,
– polutransparentne obrve.

Trajna šminka obrva u tehnici „powder eyebrows” je mnogo bezbednija i bezbolnija u odnosu na klasičnu trajnu šminku ili tehniku iscrtavanje obrva japanskom metodom (microblading). Kod ove tehnike  nema krvarenja, niti sukrvice, ne ostaju nikakvi ožiljci, niti se javljaju bilo koje druge negativne posledice. Nakon tretmana trajne šminke obrva senčenjem u tehnici „powder eyebrows” vaše obrve imaju prirodan izgled, bez strogih kontura, imaju „blag i nežan” oblik, kao da ste obrve šminkali mekom olovkom ili senkom.

Prva, obavezna korekcija se radi nakon 4 nedelje.

Ova tehnika je postojana od jedne do dve godine nakon tretmana, sve u zavisnosti od tipa kože.  Nakon tog perioda radi se osvežavanje boje.

Obrve su odmah nakon tretmana 30% tamnije i 15% deblje u odnosu na izgled koji će dobiti nakon mesec dana.

Nakon tretmana, sprovodi se propisana nega od strane kozmetičara.

U odnosu na japansko iscrtavanje, puder-obrve se rade u plićem sloju kože, što znači da su dosta bezbolnije u odnosu na pomenutu tehniku.

Kombinovana tehnika japanskog iscrtavanja i puder-obrva (Combo brows)


Kombinovana 3D tehnika podrazumeva iscrtane dlačice (japansko iscrtavanje) i parcijalno senčenje obrva. Ova tehnika je pogodna za klijente sa vrlo malo prirodnih dlačica, kao i za klijente koji vole efekat gušćih obrva, a opet vidljivost prirodnih dlačica.

Trajna šminka usana 

Trajna šminka usana omogućiće klijentima svežu boju na usnama, punije usne i savršeno definisane konture 24h/7 dana u nedelji. Ispravlja se asimetrija usana. Senče se kompletna usta ili samo rubovi, u boji koju klijent sam odabere. Moguće je i odlučiti se za blaži efekat labela u boji ili pak za efekat karmina. Sa ovom metodom moguće je stvoriti vrlo prirodan, kao i make up izgled.

Trajni ajlajner (klasični i senčeni)

Klasični ajlajner

Klasični ajlajner je tehnika trajnog ajlajnera, gde se u zavisnosti od oblika oka klijenta izvlači linija uz pomoć koje težimo bademastom obliku. Bademasti oblik oka se smatra idealnim i čini izazov za svakog šminkera i PMU artista. Klasični ajlajner se radi isključivo u crnoj boji. Oku daje dubinu, a lice čini skladnim i urednim.

Senčeni ajlajner

Senčeni ajlajner je tehnika sve popularnija i verovatno najtraženija u svetu trajne šminke. Tehnika senčenog ajlajnera se zasniva na dodavanju senke u zavisnosti od strukture očiju i stila klijenta. Trajnom šminkom se može se postići nežan ili glamurozan izgled očiju. Za razliku od klasičnog, senčeni ajlajner PMU artistu i klijentu daje širinu u radu, jer se tokom rada mogu dodavati i kombinovati više boja.Tokom rada se nanosi anestezija. Nakon tretmana klijent dobija potrebne informacije i instrukcije kojih se morate pridržavati u procesu nege, kako neposredno nakon rada, tako i dugoročno. Instrukcije su u prvom redu u službi postizanja najveće efektnosti i obostrane satisfakcije.

BB Glow

Šta je to BB Glow?

BB Glow je prijatan i bezbedan tretman kojim postižemo ujednačen ten, kao i poboljšanje tonusa kože lica. Najnoviji trend u tehnologiji za negu kože. Pruža trenutnu pokrivenost i dugotrajnu lepotu bez preterane stimulacije kože. Ovim tretmanom postižemo prirodni izgled besprekorne i blistave kože lica, lagano posvetljujemo i toniziramo kožu, a sve to uz prikrivanje nedostataka kao što su flekice, pegice, crvenilo ili tamni podočnjaci.  Povrh svega navedenog, BB Glow ima i hidrirajući anti-age efekat!

Kako se odvija BB Glow tretman?

Prvi korak tretmana podrazumeva pripremu kože i proces eksfolijacije, gde je moguće kombinovati različite tretmane u zavisnosti od tipa i stanja kože. Nakon toga sledi drugi korak tretmana, a to je unos boostera sa anti-ageing efektom, kao i efektom vlaženja i posvetljavanja kože lica. Boosteri se nanose needling tehnikom upotrebljavajući aparat dermapen. Nakon boostera sledi unos BB Glow seruma dostupnih u nekoliko nijansi, koji se u toku tretmana prilagođavaju boji kože. BB Glow serum se sastoji od kompleksa visokokoncentrovanih aktivnih sastojaka biljnog porekla i pigmenata koji se takođe unose needling tehnikom.  Na kraju, treći korak obuhvata završnu negu i proces umirivanja kože, što činimo vlažnim i okluzivnim maskama.

Da li je BB Glow tretman bolan?

Samo izvođenje tretmana je prijatno za klijenta, bez obzira na to što se u procesu rada upotrebljava needling tehnika. Naša preporuka je upotreba nanoiglica koje stvaraju površinske (epidermalne) perforacije.

Koliko BB Glow tretmana je potrebno uraditi da bi se postigao pravi efekat?

Broj tretmana zavisi od tipa kože. Mi predlažemo da se nakon urađenog prvog tretmana, tretman ponovi za 14 dana, a nakon toga za dugotrajni efekat je potrebno ponavljati tretmane na 4 do 6 nedelja.

Može li BB Glow tretman da se radi na bilo kom tipu kože? Postoje li ograničenja?

BB Glow tretman namenjen je svim tipovima kože u svrhu ujednačavanja tena i poboljšanja tonusa kože. Treba biti jako oprezan kod reaktivne kože i upalnih procesa, gde je prvo potrebno očistiti i umiriti kožu, a tek nakon toga sprovoditi tretman BB Glow.

Nadogradnja / Izlivanje noktiju

Nokti uvek treba da izgledaju besprekorno i negovano, jer čvrsti i lepi nokti su uvek u trendu.

Ukoliko niste zadovoljni kvalitetom, izgledom i dužinom vaših noktiju, nadogradite ih. Nadogradnja noktiju je vrlo praktična, jer ne morate svakodnevno da ih doterujete, a doprinosi lepšem i elegantnijem izgledu ruku. Veštački nokti su odavno postali neodoljiva ponuda u kozmetici.

Danas svaka žena može imati duge nokte za samo sat vremena.


Nadogradnja noktiju 

Nadogradnja noktiju se radi gel-tehnikom i traje oko sat vremena. Pre svega, nadogradnja je idealna zaštita za vaše prirodne nokte.Vek trajanja nadograđenih noktiju zavisi od vas samih, zatim od tehnike nadogradnje, gela, kao i od podloge prirodnog nokta. Prednost nadograđenih noktiju je u tome što vi sami birate dužinu i oblik.

Skidanje nadogradnje 

Nikako nemojte sami da skidate nadogradnju, jer tako možete da oštetite nokte. Najbolje je da sačekate da vaš nokat izraste i da prepustite to stručnom licu.

Izlivanje noktiju 

Postupak izlivanja noktiju je postupak koji traje 2 sata. Nokti se ne lepe od sredine kao nadograđeni, već se izlivaju od završetka prirodnog nokta .
Izliveni nokti se ne skidaju kao nadograđeni, nego rastu zajedno s prirodnim noktima, a skraćuju se turpijanjem. Metoda izlivanja noktiju manje oštećuje vaše nokte i oni duže traju od nadograđenih. Za koju ćete se tehniku odlučiti zavisi od dužine vaših prirodnih noktiju.

Tehnika pojačanja prirodnog nokta gelom 

Ukoliko imate prirodno duge nokte, a nezadovoljni ste oblikom, listaju se ili vam nisu iste dužine, rešenje je da ih učvrstite trajnim frenčom, koji se radi gelom. Nokti zaštićeni gelom traju oko mesec dana, nakon čega se radi korekcija.

Trajni frenč, osim što izgleda lepo, odaje utisak urednosti i diskretnosti.

Maderoterapija

Maderoterapija je popularna u svetu, a u poslednje vreme taj vid terapije ima sve više pristalica i kod nas. Reč je o tehnici masaže koja dolazi iz Kolumbije, a čiji je fokus uklanjanje celulita drvetom. Maderoterapija predstavlja dublji vid masaže uz pomoć koje se popravlja ravnoteža energije, nestaje stres i oslobađaju se mišići i zglobovi od bolova.

Temelji se na drevnoj orijentalnoj tehnici manipulacije drvetom, koja se praktikuje vekovima, za različite svrhe, a namenjena je osobama sa disproporcionalnim, lokalizovanim masnim naslagama, viškom vode, toksinima u potkožnom tkivu, borama i celulitom. Ova masažna tehnika je vrhunska alternativa običnoj masaži za pacijentkinje sa vidljivim celulitom, jer izvanredno poboljšava proporcije tela i izgled kože na tretiranim predelima.

Ovaj postupak pomoću anatomski oblikovanih drvenih oklagija uništava nagomilane masnoće i toksine, a istovremeno unapređuje celokupno zdravlje. Terapija pomaže redefinisanju kontura tela, smanjuje celulit i olakšava gubitak težine. Drvene oklagije omogućavaju primenu pritiska koji pojačava raspad debelog i fibroznog celulita, kako bi se prirodno eliminisao zajedno sa drugim toksinima.

Prednosti:
100% prirodno, neinvazivno i bez kontraindikacija
Opušta mišiće
Podstiče limfnu drenažu
Uklanja toksine
Ubrzava metabolizam
Uništava celulit
Topi masti
Tonira i zateže kožu

O tretmanu

Ova tehnika podrazumeva niz ponavljajućih pokreta, korišćenjem oko desetak različitih drvenih alatki. Drvene oklagije manipulišu ciljanim područjima koja obuhvataju: mišiće, masnoće i celulit, podstičući limfni sistem kako bi se telo oslobodilo pohranjenih toksina. Ovo oslobađanje toksina dalje utiče na metabolizam, koji eliminiše masnoću. Pokreti oklagijama takođe razbijaju tvrdoglave naslage celulita, čime se smanjuju ispupčenja i izglađuju rupice od „narandžine kore”.Pozitivni rezultati su vidljivi nakon prve terapije, a za još bolje rezultate potrebna su 3 tretmana sedmično. Dugoročni rezultati zavise od veštine terapeuta, te intenziteta i brzine njegovih ili njenih pokreta, broja primenjenih tretmana, kao i ukupne brige o zdravom životu.

Koji delovi tela najbolje reaguju na oblikovanje tela maderoterapijom?

Gornji bokovi
Butine
Struk
Ruke i noge
Stražnjica
Trbuh

Koje su druge koristi ove terapije?

Maderoterapija opušta um i telo, te smanjuje psihičku i fizičku napetost. Ona, takođe, podstiče cirkulaciju krvi i limfnu drenažu, koje utiču na poboljšanje opšteg zdravlja.

Lash lift

Lash lift treman predstavlja metodu postizanja gustih, dužih i tamnijih prirodnih trepavica. Naime, prirodne trepavice klijentkinje se tretiraju keratinom, koji ima sličan efekat kao kada se nanosi na kosu. Na taj način se postiže „podizanje” trepavica, produžava se njihova dužina, povećava gustina, ali i potamnjuje boja. Keratin je gradivni protein kose i dlake, a služi kao zaštita epitelnih ćelija, koje se oštećuju putem lomljenja, neadekvatnog skidanja šminke i drugih eksternih faktora. Stoga je keratin apsolutno bezbedan za upotrebu na trepavicama. Pored uvijanja trepavica koje pruža lash lift, sa ovim tretmanom najčešće u paru ide tretman regeneracije trepavica. To je najnaprednija formula repariranja oštećenih ili lomljivih trepavica moćnim koncentratom aktivnih sastojaka poput organskog ulja jojobe, crnog kima, argana i drugih, kao i hidrolizovanih peptida svile. Ova hranljiva maska popunjava dlaku trepavica i daje im punoću i elastičnost. Garantovana je hidratacija, reparacija, ishrana i oživljavanje trepavica od korena do vrha, dajući im neverovatan sjaj, mekoću i eliminaciju suvoće dlake. Trepavice su nahranjene i hidrirane, tako da efekat lash lifta traje duže.

Za koga je ovaj tretman? 

Lash lift trepavica je idealan tretman za klijentkinje čije su trepavice kratke i ravne, svetle boje, Posle tretmana odmah je vidljiva bolja gustina, dužina i tamnija boja. Osim toga, Lash Lift se preporučuje klijentkinjama čije su trepavice guste i teške, lako se izravnaju i teško ih je uviti uz uvijač trepavica.

Efekat tretmana 

Efekat lash lifta traje od 6 do 8 nedelja, u zavisnosti od brzine rasta vaših trepavica. Nakon tretmana treba napomenuti da se trepavice ne smeju kvasiti, niti šminkati 48h, kako bi se keratin razvio za što duži efekat na Vašim trepavicama. Nakon toga možete regularno pristupiti umivanju, šminkanju i svim ostalim aktivnostima.

PRATITE NAS

Tel: 062/87-47-969

Adresa: Laze Marinkovića 27/18 34000 Kragujevac

Email: office@nectariusbrowsacademy.com